Ja disponible el PlayKit de Play AUT the Box, en aquest document trobareu les instruccions per a construir els 6 jocs o GAMES Aut!
Ens complau anunciar que el projecte Play AUT the BOX ha estat reconegut amb una menció honorífica als prestigiosos premis EU Citizen Science. Aquest guardó destaca la innovació i l’impacte del projecte en la promoció de la inclusió i la participació activa de les persones amb autisme en la ciència ciutadana. Felicitats a tot l’equip per aquest merescut reconeixement!
podeu consultar tots els guardonats en aquesta web
L’esdeveniment final de presentació dels prototips de jocs (Games AUT) va ser un èxit, l’acte va tenir lloc a l’espai 0-99 de la Gran Clariana de Glòries, va aplegar més de 60 persones a on infants i adults vam gaudir d’una estona de joc a l’aire lliure tot provant els prototips. Si dessitges jugar amb els GamesAUT els podràs trobar a l’espai 0-99 a partir del mes de Juny!
El pròxim 4 de maig us esperem a la presentació pública del projecte Play AUT the Box perquè coneixeu el projecte i jugueu amb els jocs que hem dissenyat amb famílies d’infants amb autisme.
Aquest esdeveniment és gratuït, està obert a tothom i no requereix inscripció prèvia. Per acollir millor les necessitats d’infants amb autisme i les seves famílies, els jocs estaran disponibles per a jugar-hi des de l’inici de l’esdeveniment.
11:00 – 11:10 – Benvinguda
11:10-11:30 – Breu presentació projecte
11:30 -12:30 – Estona de joc i converses informals
12:30 – Recollida dels jocs
L’esdeveniment tindrà lloc a l’Espai de Jocs 0-99 a la Gran Clariana de la Plaça de les Glòries (Barcelona).
Play AUT the Box, Playable cities for all (PAtB) continua la feina feta a ASD Publics per reforçar i fer un pas més enllà en la millora dels espais públics de joc per infants amb autisme i les seves famílies. Mitjançant el co-disseny del Box AUT, una adaptació dels «contenidors de joc» instal·lats a l’espai públic de la ciutat de Barcelona, i el pilotatge de Games AUT, els jocs i joguines que aquests contenen, el projecte dóna prioritat a una comunitat tradicionalment infrarepresentada a les polítiques i accions públiques.
El consorci PAtB crearà un prototip de Living Lab per la co-creació d’infraestructures lúdiques respectuoses amb el medi ambient i l’autisme amb les principals parts interessades i els usuaris finals. PAtB aprofundirà en el coneixement de les necessitats dels infants amb autisme i les seves famílies i en com aquestes es poden traduir en el disseny d’infraestructures de joc concretes, posant en pràctica les directrius de disseny d’ASD Publics i impulsant la ciutat de Barcelona cap a una posició líder i pionera en accessibilitat universal real.
PAtB posarà a prova una infraestructura lúdica respectuosa amb el medi ambient i l’autisme per promoure la inclusió social d’aquest col·lectiu i millorar la seva l’experiència de la ciutat. Els objectius específics són: co-dissenyar sis prototips d’infraestructures de joc i co-dissenyar una versió respectuosa amb l’autisme dels contenidors instal·lats als espais públics de la ciutat (Box AUT).
Ho farà a través de quatre tallers de co-creació amb infants en l’espectre autista i les seves famílies, funcionaris municipals, experts en autisme i dissenyadors d’infraestructures lúdiques. Els prototips de Jocs es provaran i es mostraran durant un acte públic a l’espai de joc «0-99» de les Glòries, Barcelona.
Presentació del projecte PAtB a estudiants de fusteria
19 de setembre del 2023
El dimarts 19 de setembre les dues responsables del projecte PAtB, Blanca Calvo i Raquel Colacios, van presentar el projecte al grup d’alumnes de l’escola de fusteria de l’Escola Industrial de Sabadell que participaran al co-disseny i la fabricació dels jocs (Games AUT).
La presentació va contar amb la col·laboració de dues famílies de l’associació Aprenem Autisme que van explicar què és l’espectre autista i algunes especificitats que els nens en l’espectre comparteixen a l’hora de jugar.
Dissabte 7 d’Octubre
La primera sessió de co-disseny va establir directrius, objectius, visions i reptes que experimenten les famílies quan els seus infants juguen. La informació recopilada a través d’un debat guiat és el primer pas pel disseny dels jocs (Games AUT) i del contenidor (Box AUT).
A la sessió van participar famílies de infants amb autisme, experts en autisme, terapeutes, dissenyadors i fabricants.
Dissabte 25 de Novembre
El segon taller de co-creació va servir per aprofundir en les pautes de disseny del contenidor de jocs (Box AUT), establint acords sobre elements i estratègies de disseny per aquest i el seu entorn. Alhora, va servir per presentar el concepte inicial dels jocs (Games AUT) i debatre sobre les dificultats i el potencial que aquests presenten.
Dissabte 20 de Gener
Participem al tercer taller amb famílies, centrat en l’elaboració d’un disseny bén pensat per al contenidor. Aprofundim sobre els materials d’aquest, com s’han de distribuir els elements de joc i en els elements de suports al joc i anticipació per millorar l’experiència dels nens amb autisme i les seves famílies.
Estem molt contentes de participar en la celebració anual de la NEB Community de l’IET a Barcelona. Va ser un dia ple d’activitats interessants, que van brindar una oportunitat fantàstica per connectar i col·laborar amb investigadors de tota la UE. Agraïm aquesta enriquidora experiència!
Dissabte 16 de Març
Les famílies i infants involucrats en el projecte van tenir l’oportunitat de participar en la sessió de prova dels prototips de jocs (Games AUT). Va ser un matí encantador en el que vam observar els infants jugar amb els jocs co-creats mitjançant les tres sessions de disseny col·laboratiu. L’esdeveniment ens va permetre prendre nota dels reptes i preferències que observem als infants al jugar amb els diferents jocs.
La sessió va ser un èxit rotund, i els infants van gaudir enormement amb la gran varietat d’elements de joc que se’ls va oferir.
Estenem la nostra gratitud a totes les famílies que hi van participar, així com a Aprenem Autisme, IGAIN, l’Escola Industrial de Sabadell i l’Ajuntament de Barcelona per la seva inestimable contribució per fer possible aquest esdeveniment.
El grup de recerca TURBA (Laboratori de Transformació Urbana i Canvi Global) de l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3) de la UOC és el líder del projecte. TURBA té una àmplia experiència en projectes de co-creació europeus. Alguns exemples d’aquestes iniciatives són PERFORM, COOLSCHOOLS ,T-Factor i EPSN.
L’Institut Global d’Atenció Integral del Neurodesenvolupament (IGAIN), és un centre de referència a nivell nacional per al diagnòstic de trastorns del neurodesenvolupament i tractament. Forma professionals en TEA i acredita instruments de diagnòstic de TEA a Amèrica i Europa i ofereix tractament basat en l’evidència per a persones amb TEA al llarg del cicle de vida.
L’Ajuntament de Barcelona participa en el projecte mitjançant el Departament d’Educació, hi col·laboren l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i l’Institut Infància i Adolescència de Barcelona (IIAB).
© dels autors
© CC by-sa-nc ASD Publics | BCNeuroinclusiva consortium.
Els punts de vista i les opinions expressades pertanyen únicament als autors i no reflecteixen necessàriament les de la Unió Europea o l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT). Ni la Unió Europea ni l’autoritat atorgant poden ser considerats responsables per això.